به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید احمد مرتضوی مقدم پیش از ظهر چهارشنبه در جریان سفر به استان هرمزگان، در جمع قضات تجدیدنظر، مسئولان قضایی استان و روسای دادگستری شهرستانها با اشاره به سخنان گوهربار امیر المؤمنین (ع) در نهج البلاغه، پیرامون نصیحتپذیری از موعظهها و اندرزهای خداوند، در تشریح اهداف سفر به استان هرمزگان گفت: در جریان این سفرها، گروهی از همکاران عالی رتبه دیوان عالی کشور در مدت حدود یک هفته از تمام واحدهای قضایی استانها بازرسی به عمل میآورند و بر کیفیت کار قضایی همکاران نظارت میکنند، همچنین با بررسی نقایص و آسیبشناسی از پروندهها راهکارهایی را برای بهبود عملکرد ارائه میدهند.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم با بیان اینکه ارزیابی قضات یکی دیگر از اهداف سفرهای استانی است، گفت: همکاران ما، قضات سراسر کشور را از حیث توانایی، سرعت، علاقه و انگیزه به کار بررسی میکنند، قضاتی که دارای امتیازات بالایی باشند به مقامات ذی ربط معرفی میشوند و از آنها به عنوان مدیران شایسته استفاده میشود.
رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه انتظار میرود همانگونه که در دوره تحول، توقع و امید در مردم ایجاد شده است در عمل نیز بتوانیم عملکرد خوبی داشته باشیم گفت: اگر بخواهیم تحولی که امروز ایجاد شده را ادامه دهیم، باید قضات باانگیزهای را به کار بگیریم، اگر کسی انگیزه نداشته باشد تحول رخ نخواهد داد.
وی ادامه داد: توجه ویژه به قضات خدمتگزار در این عرصه باید در اولویت باشد، اگر قضات شایسته مورد توجه ویژه قرار نگیرند انگیزه خود را از دست خواهند داد بنابراین باید تفاوت محسوس باشد و قاضی با انگیزه، مورد توجه مدیر و رئیس باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی مقدم تصریح کرد: یک قاضی با انگیزه دنبال رفع تکلیف نیست و اهداف نظام و قوه قضاییه و زندگی مردم در ذهن خود دارد و همه این موارد را میسنجد، پیامدهای رای خود را مورد ارزیابی قرار میدهد و در مسیر این نظام، عدالت و حق، بدون هیچ ترس و نگرانی حرکت میکند.
رئیس دیوان عالی کشور در بخش دیگری از سخنانش بر پاسخگویی به مردم تاکید مضاعف کرد و گفت: برای مردم پاسخگوی خوبی باشید، حرف مراجعین را به خوبی شنوا باشید، اخلاق اسلامی و تکریم ارباب رجوع را مورد توجه ویژه قرار دهید تا این تغییر برخورد با مردم در دستگاه قضایی محسوس باشد.
وی ادامه داد: به وقت مردم اهمیت دهید، معطل کردن مردم به هیچ وجه اخلاقی و اسلامی نیست، سر وقت به پروندههای مردم رسیدگی کنید، شرایط اقتصادی مردم و مشکلات آنها را در نظر داشته باشید امید مردم به دستگاه قضایی است، تا جایی که میتوانید به مردم سهل بگیرید؛ در تعیین جریمهها و جزاهای نقدی متناسب با جرم، قانون و شرایط اجتماعی و اقتصادی متهم را در نظر داشته باشید و همه شرایط را بسنجید.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم خاطرنشان کرد: شان، موقعیت و منزلت متهم را در نظر داشته باشید، مردم از نظر قضا مساوی هستند، اما قرار نیست شخصیت شخصی بیش از آنچه که استحقاق مجازات دارد مجازات شود؛ شخصیت افراد را حقیر نکنید که حقیر میشوید.
رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه شدت عمل در پروندههای خانواده تاثیر معکوس دارد تصریح کرد: سعی کنید اختلافات خانوادگی را به سازش منتهی کنید و رای شما آنها را به هم نزدیک کند که این کار نزد خداوند بسیار ارزشمند است.
رئیس دیوان عالی کشور تصریح کرد: به امور زندانیان اهتمام ویژه داشته باشید و سعی کنید حتی یک ساعت اضافه کسی در زندان نماند و سریعتر پرونده را تعیین تکلیف کنید.
حجت الاسلام مرتضوی مقدم در پایان بر حفظ و حراست از قضات با سابقه کشور تاکید کرد و گفت: قضات سرمایههای دستگاه قضا هستند، بنابراین در رفت و آمدها و ارتباطاتتان دقت کنید و هوشیار باشید.