به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
به گزارش خبرنگار مهر، مجتمع ویژه صلح و سازش با نام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور حجت الاسلام والمسلمین مظفری، رئیس شورای حل اختلاف کشور افتتاح شد.
حکمتعلی مظفری رئیس شوراهای حل اختلاف کشوربا اشاره به راه اندازی مجتمع تخصصی ویژه صلح وسازش در تهران گفت: راه اندازی مجتمع تخصصی ویژه صلح و سازش با همکاری سرپرست این مجتمع، شاهد اقدامات خدا پسندانهای خواهد بود. شوراهای حل اختلاف از بدو تولد خدمات بسیار ارزندهای در کشور انجام داده و مورد اعتماد و محل مراجعه مردم جهت صلح وسازش بوده است و امروز بخش قابل توجهی از پروندهها به شوراهای حل اختلاف ارجاع میشود.
مظفری افزود: در سنوات گذشته سه میلیون و ۸۰۰ هزار پرونده به شوراهای حل اختلاف ارجاع و مورد رسیدگی قرار گرفته است. علاوه بر موضوع رسیدگی به پروندهها مأموریت دیگری که شوراهای حل اختلاف دارند این است که محل رجوع مردم برای امری است که بارها در قرآن و کلام ائمه به آن تاکید شده که همان صلح و سازش است و در کنار وظیفه رسیدگی، این وظیفه امروز پررنگ میشود.حسب مأموریت دوره تحول دستگاه قضائی و با توجه به تاکید ریاست قوه قضائیه بخش عمده مأموریت شوراهای حل اختلاف به موضوع صلح و سازش اختصاص مییابد و سمت و سوی حرکت ما در آینده بیشتر به سمت صلح و سازش است.
رئیس شورای حل اختلاف تصریح کرد: به همین جهت در اولین قدم موضوع لایحه قانونی شوراها مطرح بود که در جهت دائمی شدن قانون فعلی تهیه شده و یکی از نکات مهم آن توجه به بحث مصالحه است و پیش بینی ما این است که شوراها در آینده ظرفیت قالب آن مربوط به بحث مصالحه است.
وی افزود: اختصاص تمام ظرفیتهای شوراهای حل اختلاف در بخشهای مختلف مردمی، ریش سفیدان، معتمدان و افرادی که صاحب نفوذ هستند. باید از این ظرفیتها در جهت برگزاری صلح در دعاوی مختلف که میان مردم اتفاق میافتد استفاده کنیم.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران نیز در این مراسم گفت: از زمان بخشنامه رئیس قوه قضائیه در خصوص اهتمام در امر صلح و سازش، در حال حاضر ۲۴ شعبه ویژه صلح و سازش در ۱۶ ناحیه دادسرا مستقر و فعال هستند.
مهدوی گفت: همچنین در ۸ زندان استان تهران ۱۱ شعبه ویژه صلح و سازش مستقر کردهایم و یک شعبه نیز در امامزاده عینعلی و زینعلی افتتاح شده است و همچنین شعبه اقلیتهای دینی ویژه زرتشتیان در مجتمع ۲۷ مستقر شده است.
وی اظهار کرد: در پی تفاهم نامه با وزیر صمت منعقد شد در راستای عملیاتی کردن این تفاهم نامه که در حال اجراست، ۶ شعبه ویژه در شهرکهای صنعتی به عنوان شعب ویژه صلح و سازش مستقر شود. با توجه به سال جهش تولید بیست شعبه در اتحادیههای مختلف به عنوان شعبه ویژه صلح و سازش اعم از اتحادیه طلا، مبلمان و کشتیرانی و حمل و نقل و سایر شعباتی که در آنجا مستقر است.
رئیس شوراهای حل اختلاف استان تهران در ادامه بیان کرد: اخیراً در ستاد اقتصاد مقاومتی که مدیر کل تعاون و رفاه و کار استان تهران حضور داشتند درخواستی مطرح و مکاتباتی انجام و مقرر شد از طریق سایر اصناف و اتحادیهها تعدادی از شعب ویژه صلح و سازش در آنجا داشته باشیم.
مهدوی در ادامه بیان کرد: پیش از این آمار صلح و سازش در استان تهران کمتر از ۱۰ درصد بود که خوشبختانه این آمار در حال حاضر افزایش یافته است و قریب به ۳۵ درصد پروندههای کیفری با صلح و سازش مختومه میشود؛ اما باز هم از این آمار راضی نیستیم و تدابیر اندیشیده شده است که با تعامل با دادگستری استان تهران و مرکز شوراهای حل اختلاف امیدواریم این رقم را به ۷۰ درصد برسانیم؛ در حال حاضر در برخی از شعبات ویژه صلح و سازش در دادسراها آمار به ۵۹ تا ۶۰ درصد رسیده است.
وی افزود: در این شعبه که امروز افتتاح شد پیشنهاد اولیه از سوی سرپرست دادسرای ناحیه ۱۲ ارائه شد و با توجه به اینکه این مجتمع در مرکزیت شهر قرار دارد و ناحیه ۱۱ و مجتمع قضائی ولیعصر به آن نزدیک است، در این شعبه از ظرفیت روحانیون و سادات و بازاریان به عنوان اعضای شورا استفاده کردیم.