نیاز به عزم ملی برای اجرای طرح کاداستر

به نقل از سایت اخبار  امور قضایی :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، ذبیح الله خداییان معاون رئیس قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در مراسم تحلیف و ادای سوگند کارکنان نقشه بردار جدید الاستخدام این سازمان، با اشاره به نقش بسیار مهم سازمان ثبت اسناد و املاک در ایجاد امنیت و آرامش روانی جامعه در تبیین این موضوع گفت: اصلی‌ترین وظیفه سازمان ثبت اسناد، تثبیت مالکیت‌ها است و سایر وظایف فرع بر این وظیفه اصلی است و تثبیت و تایید مالکیت اموال و املاک افراد جامعه از سوی یک دستگاه حاکمیتی، موجب آرامش آن‌ها می‌شود.

وی سند مالکیت واقعی را سندی دانست که مبتنی بر مقدمات کارشناسی شده و علمی مبتنی باشد و با اشاره به ملزومات آن، تصریح کرد: در تهیه مقدمات سند مالکیت رشته‌های مختلفی از جمله علوم ثبتی، حقوق و مهندسی نقش دارند و هرچه این مقدمات بهتر و صحیح‌تر انجام شود آن سند از اعتبار بیشتری برخوردار است.
 
ارزش و اعتبار سندی که با رعایت کاداستر صادر شود از هر سندی بیشتر است

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه امروزه در تمام جهان سند مالکیت در نظام کاداستر صادر می‌شود، اظهار کرد: ارزش و اعتبار سندی که با رعایت و لحاظ مقررات جامع حدنگار یا کاداستر صادر شود از هر سندی بیشتر است؛ چراکه کاداستر یک علم بین رشته‌ای برای تثبیت مالکیت اسناد به شمار می‌رود.

خداییان کاداستر را رشته‌ای عنوان کرد که زمینه مدیریت زمین را فراهم می‌کند و یادآور شد: اطلاعات مربوط به زمین و مسکن به صورت ناقص و جزیره‌ای در دستگاه‌های مختلف جمع آوری می‌شود و از آنجاییکه متصل به هم نیستند، هیچ دستگاهی اطلاعات جامع سرزمین را در اختیار ندارد.

وی تاکید کرد: اگر تمام این اطلاعات به صورت یکپارچه جمع آوری و روی هر قطعه از اراضی، اطلاعات خاص آن پیاده شود دست متجاوزین داخلی و خارجی از کشور و اراضی ملی کوتاه خواهد شد.

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به شگرد افراد فاسد و زمین خوار برای دست اندازی به اراضی ملی و سوءاستفاده از خلاء‌های قانونی و بی اطلاعی مسئولین، بیان داشت: اگر قانون جامع حدنگار اجرایی و دستگاه‌های دیگر هم در این زمینه سازمان ثبت اسناد و املاک را کمک کنند، می‌توانیم ادعا کنیم که تمام اطلاعات مربوط به هر قطعه از زمین موجود خواهد بود و به خوبی از آن حفاظت می‌نماییم.

خداییان در بیان تاثیر کاداستر در کاهش پرونده‌های قضایی، تصریح کرد: با اجرای طرح کاداستر شاید بیش از ۲۵ درصد پرونده‌هایی که در مراجع قضایی تشکیل می‌شود کاهش پیدا کند.

وی بسیاری از اختلافات محلی را ناشی از عدم اجرای طرح کاداستر دانست و با طرح این سئوال از مسئولان کشور که چرا در اجرای طرح کاداستر در سطح جهان برخلاف موارد متعدد دیگر پیشرو نیستیم، خاطرنشان کرد: باید یک عزم ملی برای اجرای طرح کاداستر ایجاد شود، ولی متاسفانه خیلی از دستگاه‌هایی که دارای زمین و مسکن هستند به دنبال سند مالکیت آن نمی‌روند و موقعی که سودجویان به اراضی آن‌ها تجاوز می‌کنند به دنبال تشکیل پرونده در دستگاه قضایی می‌روند، در حالی که می‌توانستند با هزینه کمتر و بدون طرح دعوی مانع آن کار شوند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: قانون تکلیف کرده که ادارات پای کار آیند و اطلاعات مربوط به املاک را در اختیار سازمان ثبت اسناد قرار دهند؛ اما متاسفانه به این تکلیف عمل نمی‌شود.

وی با اشاره به رویکرد قوه قضاییه در دوره ریاست آیت الله رئیسی مبنی بر پیگیری ترک فعل‌ها، افزود: خوشبختانه در دوره جدید مدیریت قوه قضاییه هرکس در حیطه مسئولیت خود باید در قبال تکلیف انجام نشده پاسخگو باشد.

خداییان تاکید کرد: اگر به این حکم قبلا عمل می‌شد، قطعا ماده ۹ قانون جامع حدنگار روی زمین نمی‌ماند و مدیری که بداند به لحاظ کم کاری، بی توجهی و سهل انگاری باید بازخواست شود قطعا به وظایف خود عمل می‌کند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اینکه باید طرح کاداستر به عنوان یک اولویت در سازمان ثبت اسناد و املاک و کشور محسوب شود، نقش نقشه برداران در اجرای این طرح را یادآور شد و گفت: بار اصلی کاداستر بر دوش نقشه برداران است تا با کمک آن‌ها بتوانیم این طرح را عملیاتی کنیم.

وی در ادامه پیرامون وظایف نقشه برداران، رعایت موازین و دقت نظر در نقشه برداری را بزرگترین خدمت به جامعه دانست و بیان داشت: یک ملکی که نقشه آن به صورت دقیق ترسیم شود برای همیشه به اختلافات پایان می‌دهد و اگر کم دقتی صورت گیرد موجب تداخل مرز و درگیری محلی و وقوع جرم و جنایت خواهد شد.

خداییان از نقشه برداران جدید خواست که خداوند را ناظر اعمال خود بدانند و در انجام وظیفه کوتاهی نکنند.

وی از تاکید خود به معاون املاک سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای درج نامه نقشه بردارن در نقشه‌های تهیه شده خبر داد و گفت: این اقدام برای این است که اگر خدای نکرده عمدا یا سهوا اشتباهی رخ داد و یا بی دقتی صورت گرفت و سال‌ها بعد بر اثر آن نقشه، مشکلی به وجود آمد، آن نقشه بردار پاسخگو باشد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه نقشه برداران به لحاظ اهمیت کار بیش از هرکدام از کارکنان سازمان در معرض خطر هستند، به بیان توصیه‌هایی در این زمینه پرداخت و گفت: کسی که می‌خواهد در زندگی آرامش داشته باشد پشت سر خود لکه سیاه نمی‌گذارد.

وی خطاب به نقشه بردارن با تاکید براینکه در انجام وظایف خود همیشه روزی که سوگند خورده‌اید به یاد آورید، بیان داشت: اگر خدمت صادقانه داشته باشیم دعای خیر مردم همواره پشت سر ما خواهد بود باید تلاش کنیم تا بتوانیم با کمک هم اعتبار سازمان ثبت را ارتقا بخشیم.
 
گفتنی است در ادامه ۹۰ نفر از نقشه برداران جدید الاستخدام در حضور ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادای سوگند کردند.

برچسب ها:

امور قضایی

140
0 0