دانشجو مبدا حرکت و خیزش است

به نقل از سایت اخبار  امور قضایی :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سیداحمد مرتضوی مقدم بعد از ظهر امروز (شنبه) در آیین گرامیداشت روز دانشجو که در دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری برگزار شد با بیان اینکه روز دانشجو روز مبارکی است، اظهار کرد: همه این نکته را قبول دارند که دانشجو ذخیره علمی و مدیریتی کشور است. هر چه پرورش بهتری در دانشجویان عزیز صورت گیرد مرتبه و مقام والاتری کسب خواهد کرد و آینده کشور متعلق به دانشجویان امروز است.

وی با بیان اینکه دانشجو یعنی فکر و اندیشه ادامه داد: دانشجو یعنی بینش و دانش و دانشجو منبعی است که در آینده باید از آنها برای اداره کشور استفاده شود.

رئیس دیوان عالی کشور گفت: همچنین دانشجو مبدا حرکت و خیزش است و اگر در مسیر حق باشد این حرکت و  خیزش در جهت اعتلای کشور مبارک خواهد بود.

وی با بیان اینکه دانشجویان مایه افتخار این کشور هستند، اظهار کرد: دانشجویان نخبه، صاحب فکر، خلاق و مبتکر امید آینده کشور هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: مشکل و خلائی که امروز در بدنه مدیریتی کشور داریم را دانشجویان نخبه می‌توانند پر کنند و امید همه ما شما عزیزان هستید.

مرتضوی‌مقدم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: شما دانشجویان حقوق هستید و پس از پایان دوره دانشجویی می خواهید در عرصه خطیری قدم بگذارید که عرصه‌ای است که با وضعیت فعلی شما فرق دارد. پس از پایان دوره دانشجویی و شروع به کار قضا مسئولیتی بر دوش شما می افتد که سنگین است و دو راه بیشتر ندارید که جهنم یا بهشت است. یعنی یا خشم خدا را در پی دارید و یا رضایت خدا را و راه بینابینی وجود ندارد.

رئیس دیوان عالی کشور ورود به دستگاه قضا را لازم به چند شرط دانست و گفت: این شرایط بسیار مهم بوده و از عهده هر کسی ساخته نیست و انسان باید خود را برای آن بسازد.

وی افزود: یکی از شرایط مهم ورود به دستگاه قضا مسئله تقوا است که دو گونه تقوا داریم یک گونه این است که انسان خود را در معرض خطا و لغزش قرار ندهد و نوع دیگر این است که انسان با حضور در صحنه‌های مختلف خود را نبازد که دومی مهمترین نوع تقواست، اینکه در معرض انواع گناه و لغزش قرار گیرد اما نلغزد.

وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین که تقوا را یک نوع مصونیت برای انسان معرفی کرده است گفت: چیزی که امروز بلای جامعه و بعضی مدیران شده و گرفتاری برای خیلی ها ایجاد کرده کمبود یا نبود تقواست. تقوا در همه نظام جمهوری اسلامی ایران کاربرد دارد.

مرتضوی مقدم با بیان اینکه تقوا در امر قضا مهمترین رکن است، اظهار کرد: آسیب‌هایی که امروز جامعه، قضات و مدیران را تهدید می‌کند کمبود تقواست که اگر تقوا تقویت شد در جامعه مشکلی ایجاد نخواهد شد.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: کلاهبرداری‌ها، حقه بازی‌ها، خیانت ها، دزدی، آزار و اذیت و انواع جرایمی که در جامعه وجود دارد ناشی از بی تقوایی است. در ادارات هم اگر کسی وظیفه خود را درست انجام نمی دهد و برای مردم مشکل درست می کند ناشی از بی تقوایی است.

وی اظهار کرد: اگر قاضی هم حکم ناحق دهد و حب و بغض را در رای خود تاثیر دهد ناشی از بی‌تقوایی است و این مساله نقش بزرگی در زندگی بشریت دارد.

رئیس دیوان عالی کشور بیان کرد: دنیای خارج با سیستم های پیشرفته امروز توانسته اند مانع برخی تخلفات شوند که البته نام آن تقوا نیست، این عوامل خارجی است که مانع از خطای آنها می شود.

وی با اشاره به آثار دیگر تقوا در تصویر تقدیم به شما می دهد به این صورت که اگر تقوی پیشه کنید بن بست ندارید و خداوند راه خروج از بن‌بست را به شما نشان می دهد.

رئیس دیوان عالی کشور در خصوص آثار دیگر تقوا گفت: اگر اندیشه نو و حکمت عملی می خواهیم با تقوا ممکن است و حکمت عملی آن است که فساد را از صلاح و راه را از چاه تشخیص می‌دهید و دیگر در جامعه سرگردان نمی مانید که حق کدام است.

وی افزود: همه ما و شما دانشجویان عزیز در معرض شیطان هستیم و  شیطان هم تنها ابلیس نیست و گاهی کسانی هستند که می خواهند شما را از سبیل الله خارج کرده و عوض کنند که اگر تشخیصتان درست باشد، از آثار تقوا است.

مرتضوی مقدم طاب به دانشجویان علوم قضایی حاضر در جلسه اظهار کرد: برای اینکه بتوانید خود را برای کرسی عظیم قضاوت آماده کنید باید از الان آماده شوید چون در زمان پیری توان جسمی انسان ضعیف می‌شود و مایل است که خیلی کارها را انجام دهد ولی توان آن را ندارد.

وی تاکید کرد: هرچه بیاموزید در همین سنین است و در سنین بالا هرچه بیاموزید از حافظه می‌رود. بزرگان و مراجع ما دارند از دوره جوانی و طلایی سنشان است و از الان باید خود را برای دانش و تقوا آماده کنید.

رئیس دیوان عالی کشور به دانشجویان گفت: هرچه می‌توانید در این سنین علم بیاموزید و فکر نکنید کی و کجا به درد شما خواهد خورد چون موقع آن خواهد رسید که از آن استفاده کنید.

مرتضوی مقدم با اشاره به موضوع سعه صدر گفت: این موضوع در دستگاه قضایی کاربرد بسیاری دارد آنقدر  که خداوند به پیامبر اکرم (ص) بعد از رسیدن به رسالت سعه صدر داد چون مواجه شدن با مردم، کارها و مشکلات حوصله و سعه صدر می‌خواهد.

وی با بیان اینکه که سعه صدر به معنی ظرفیت است، اظهار کرد: قاضی باید دارای ظرفیت باشد و اگر ظرفیت نداشته باشد اولین خطر این است که جاه و مقام او را می لرزاند و کسی که دارای ظرفیت است هرچه مقامش بالاتر رود ظرفیت او هم بیشتر می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله خلاقیت، ابتکار و نواندیشی اشاره کرد و گفت: از الان به این مسئله فکر کنید و به دنبال آن باشید. یکی از معضلاتی که امروز کشور و بدنه نظام را تهدید می‌کند روزمرگی است چون فرد می‌خواهد  سریعتر ساعت کار اداری و دوران خدمتش تمام شود که چنین فردی نمی‌تواند خلاقیت و نوآوری داشته باشد و نمی‌تواند نظام را متحول کند. برای تحول در هر بخشی از نظام نیازمند تحول و خلاقیت و اندیشه هستیم.

رئیس دیوان عالی کشور با بیان اینکه ما نیاز به خلاقیت و نوآوری داریم اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از کسانی که در بعضی ادارات کار می‌کنند مثل عائله هستند و برای دولت عائله درست می‌کنند و دوست و رفقای خود را می‌آورند. برخی به دنبال این نیستند که برای کشور خدمتگزار جذب کنند بلکه به دنبال عائله هستند و دست کسی که شغل و درآمد ندارد را در اداره بند می‌کنند. این شایسته سالاری نیست و برای شایسته سالاری باید نخبگان، پر حوصله‌ها و عاشقان خدمت را پیدا کرد و آورد که بدون خط سیاسی باشد و این یکی از ضعف‌های ما است.

مرتضوی مقدم موضوع دیگر را روحیه مشورت دانست و تصریح کرد: در ابتدای کارم فکرم این بود که از تجربه اساتیدم در کار استفاده کنم. مشورت آنقدر به انسان کمک می‌کند که در هیچ کاری نمی‌مانیم اما متاسفانه برخی آن را برای خودشان کسر شان می‌دانند و اشتباهات زیادی صورت می گیرد. استفاده از فکر و اندیشه دیگران در موفقیت انسان کاربرد بسیاری دارد.

وی در پایان سخنان خود خطاب به دانشجویان گفت: خداوند به شما تقوای الهی دهد که در این مسیر استفاده کنید.

همچنین رئیس دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری در ابتدای این مراسم ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک روز دانشجو خطاب به دانشجویان گفت: دانشجویان قضایی در آینده نزدیک می‌توانند یافته‌های علمی و حقوقی خود را به منصه ظهور بگذارند، خصوصا در این ایام که جامعه نیازمند همت ویژه قضات دادگستری است و فرصت مغتنمی است برای شما که برای آینده نه چندان دور محیا شوید.

در پایان این مراسم  توسط رئیس دیوان عالی کشور با اهداء لوح از دانشجویان برگزیده تقدیر و تشکر بعمل آمد.

برچسب ها:

امور قضایی

171
0 0