ضرورت تشکیل رویکرد و نگرش بومی در قوه قضاییه

به نقل از سایت اخبار  امور قضایی :    
 

به گزارش خبرنگار مهر احمد نادری رئیس مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران در نشست هم‌اندیشی رئیس قوه قضائیه با نخبگان و فعالان حوزه آسیب های اجتماعی با اشاره به تعاریف علمی موجود از کجروی گفت: آسیب و کجروی اجتماعی هر نوع عمل فردی و اجتماعی است که در چارچوب اصول اخلاقی و نظم و قواعد عمل جمعی رسمی یا غیررسمی جامعه قرار نمی‌گیرد.

وی به دیدگاه جامعه شناسی کلاسیک به کجروی اشاره کرد و گفت: در جامعه شناسی کلاسیک کجروی تا حدی پذیرفته است اما زمانی که بیش از حد باشد به سمت آنومی رفته و مشکل‌ساز می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به تقسیم بندی انواع آسیب های اجتماعی اشاره و تصریح کرد:این آسیب‌ها به دو بخش کلاسیک و نو پدید تقسیم می‌شوند که در دسته دوم موضوعات مختلف از جمله مسائل مرتبط با فضای مجازی مطرح می شود.
وی در ادامه به برگزاری جلسات آسیب‌های اجتماعی در محضر رهبری اشاره کرد و گفت:اولین جلسهدر اواخر سال ۹۵ شکل گرفت و در آن جلسهاعتیاد حاشیه نشینی نقاط بحرانی شهری فساد اخلاقی و طلاق به عنوان آسیب های اجتماعی اصلی مطرح شدند.

نادری در بخش دیگری از سخنان خود به وظیفه قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی موضوع پیشگیری از وقوع جرم از وظایف قوه قضائیه است از سوی دیگر موضوع کثرت جرایم, تخلفات و همچنین جرم انگاری در این رابطه قابل طرح است که باید مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.


 رئیس مرکز مطالعات اجتماعی اظهار داشت: همچنین قوه قضاییه باید مرکز هماهنگ کننده برای تعریف جرم و کجروی باشد و به همین منظور می توان نقش مرکزی و اصلی را برای قوه قضاییه تعیین کرد.
وی به  موضوع ضرورت رویکرد بومی  در قوه قضاییه تاکید کرد و گفت قوه قضاییه باید به این موضوع توجه کند که آسیب ها در مناطق ، مختلف است و به همین منظور باید رویکردی بومی در دستگاه قضا شکل گیرد تا نگاه جامعی به مسائل وجود داشته باشد.


نادری با بیان اینکه دو رویکرد به آسیب های اجتماعی وجود دارد گفت: از یک بعد دیدگاه واقع گرایانه و از سوی دیگر دیدگاه اغراق گرایانه  وجود دارد که در این رابطه باید تفکیک قایل شد.

برچسب ها:

امور قضایی

141
0 0