به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
به گزارش خبرنگار مهر، ۸ هزار و ۱۰۰ زندانی جرائم غیرعمد در سطح ندامتگاههای کشور تحمل حبس میکنند که نزدیک به ۳ درصد این افراد را خانمها تشکیل می دهند و طبق آمار ستاد دیه علیرغم کاهش زندانیان مهریه اما متاسفانه همچنان بدهکاران مالی ناشی از «صدور چک» و «تعهد مهریه» بیشترین طیف بدهکاران جرایم غیرعمد را به خود اختصاص داده اند.
در رابطه با ۳درصد زنان زندانی جرایم غیر عمد می توان گفت که درصد قابل توجهی از این زندانیان زنانی هستند که به دلیل اعتماد به همسر و یا اطرافیان خود اقدام به صدور چک و یا ظهرنویسی آن می کنند. پرونده زهرا هم یکی از همین پرونده ها است که به دلیل اعتماد به همسری که البته او هم تحت فشار اقتصادی بوده ، تشکیل شده است. از سویی دیگر البته می توان گفت کمبود شغل و درآمد در شهرستان های کوچک و محروم باعث شده افراد برای دخل و خرج خود اقدام به برخی کسب وکارهای خرد روی بیاورند که به دلیل عدم تجربه کافی دچار دردسر شده و خانواده هایشان از هم می پاشد.
در پرونده زهرا امده است که: تیرماه سال ۹۴ بود که اکبر همسر زهرا به دنبال انجام معاملهای سنگین نسبت به خرید کریستال خانگی اقدام میکند. کسب اطمینان به معامله کنندگان با اظهار به این که در آیندهای نزدیک به همسرم از ارث پدری سهم بزرگی خواهد رسید بخش عمده بدهی ناشی از خرید صورت گرفته را منوط به استیفای این حق میکند.
اگرچه فروشنده کالاهای خانگی در قبال این ادعا تقاضای ارایه ضمانت میکند اما اکبرآقا به جای چاره اندیشی درست، همسر خانهدار خود را به پشتنویسی برگه چکی به ارزش ۴۹۰ میلیون ریال مجبور میکند.
در ادامه عدم تجربه کافی در بحث فروش بلور و کریستال اکبرآقا را مجبور به فروش کالاهای در اختیار خود به کمترین قیمت میکند که این البته ابتدای گرفتاری اوست.
سکته به خاطر فشار اقتصادی
وی بعد با مشورت دوستان مبلغی را که در اختیارش بوده را در بورس سرمایهگذاری می کند اما چون هیچ گونه اطلاعی در این زمینه نداشته با توافق ضمنی یکی از دوستانش که به او اظهار میکرده سالها تجربه خرید و فروش سهام را دارد تمام سرمایه را در اختیار او قرار میدهد. اشتباهی که او را تا آستانه سکته و در ادامه خودکشی قرار میدهد.
اگر چه اکبر آقای ۵۰ ساله از این دو مصیبت جان سالم به در میبرد اما به دلیل متواری شدن دوست چند ساله خود و علیرغم قرض از این و آن برای پرداخت بدهی خود به فروشنده کالاهای خانگی، در نهایت بابت ناتوانی در تامین بدهی خود که تا پیش از حبس به ۶۵ میلیون تومان رسیده بود روانه حبس میشود.
درست دو ماه بعد از طرح شکایت افرادی که به طور دستی مبلغی را در اختیار این آقا قرار داده بودند، فروشنده سرویس و اقلام کریستال در نهایت با وجود دادن مهلتهای چند باره به این خانواده با تقاضای حقوق خویش ضامن چک را از تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه روانه زندان میکنند.
مادر بیماری در زندان
زهرا خانم این قصه که نه از جانب خانواده پدری و نه از سمت خانواده همسر آهی در بساط ندارد با وجود بیماری و سرپرستی از سه فرزند محصل خود با وجود این که بدهی خود را با همکاری طلبکار و همیاری دوستان و همسایگان به ۵۰ میلیون تومان رسانده اما بابت تامین الباقی بدهی همچنان در زندان است و حسرت به آغوش کشیدن فرزندانش را می کشد.
این پرونده که مربوط به یکی از استان های محروم کشور است یکی از ده ها پرونده ای است که به دلیل ناتوانی در پرداخت چک تشکیل شده است. نیکوکارانی که تمایل دارند به این مادر بیمار و زندانی کمک کنند می توانند کمکهای نقدی خود را به شماره حسابهای ستاد دیه کشور بهقرار ۷۴/۷۴ بانک ملت شعبه مستقل مرکزی، ۷۷۷۷ بانک تجارت شعبه مرکزی، ۸۸۸۸ بانک صادرات شعبه مرکزی یا ۵۵۵۵۵ بانک ملی واریز کرده و برای اختصاص مبلغ پرداختی جهت آزادی این فرد یادشده فیش پرداختی را با تحریر موضوع کمک انجامشده به شماره ۸۸۹۱۶۰۱۱ دورنگار کنند. روابط عمومی ستاد دیه با تلفن ۸۸۹۱۶۰۱۲ الی ۱۵ پاسخگوی سئوالات شما در این زمینه خواهد بود.