به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
به گزارش خبرگزاری مهر، علی القاصی، دادستان تهران در ادامه بازدیدهای سرزده خود از نواحی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، از دادسرای ناحیه 38 (جرائم اخلاقی) بازدید و ضمن بررسی وضعیت شعب از تلاش های قضات و کارکنان این دادسرا تقدیر و تشکر کرد.
وی در نشستی که با حضور قضات و کارکنان این مجموعه برگزار شد، ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) و آرزوی قبولی عزاداری ها، دادسرای جرائم اخلاقی را خط مقدم مقابله با ناهنجاری های اجتماعی عنوان کرد و افزود: عمده موضوعاتی که در دادسرای جرائم اخلاقی مورد قضاوت قرار می گیرد تصمیمگیری درباره آبرو و حیثیت مردم است و ما امروز به اعتبار دین اسلام و اختیارات حاکم اسلامی در آبرو و حیثیت جامعه دخل و تصرف می کنیم و اگر دریابیم که در چه جایگاهی هستیم قطعاً در تصمیمات و اقداماتمان مراقبت بیشتری را لحاظ می کنیم.
القاصی ادامه داد: ما موظفیم در محدودهای که دین اجازه داده است قدم برداریم و در تصمیمات قضایی رأفت و جدیت را در حدی که اسلام جایز شمرده است لحاظ کنیم.
وی افزود: دشمن از ابتدای انقلاب به دنبال تخریب هنجارها بوده و امروز با توسعه و دسترسی به فضای مجازی بستر آن بیشتر فراهم شده و هیچ کس از فضای طراحی شده توسط دشمن در امان نیست و تأکید کرد: بر همین مبنا تدبیر قضایی در برخورد با این پدیده بسیار مهم است و نباید برای همه متهمین در این حوزه یک نسخه پیچیده شود؛ چه بسا یک دختر یا پسر جوان برای اولین مرتبه یک لغزش اخلاقی پیدا کرده است و ما با یک تدبیرصحیح میتوانیم ناجی آنها باشیم و شایسته است در این موارد رأفت اسلامی را لحاظ کنیم.
دادستان تهران در بخشی از سخنان خود با تأکید بر ضرورت برخورد با توزیع کنندگان مشروبات و گردانندگان خانههای تیمی و پارتیها افزود: کسانی که فضای آلوده، آسیب زا را در جامعه بوجود آوردهاند، امنیت جامعه را هدف قرار داده و باید با آنان به جدیت برخورد شود.
وی کوتاهی و اغماض در این حوزه را خیانت به اسلام و نظام برشمرد و افزود: ما باید نسبت به گردانندان این گروه ها و باندها با حساسیت و شدت عمل بیشتری برخورد کنیم و خود را در قبال این مسأله مسئول و مطالبهجو بدانیم.
دادستان تهران در ادامه خواستار رسیدگی و نظارت قضات دادسرا بر احکام صادره از دادگاه شد و افزود: ما باید به عنوان مدعی العموم بر احکام صادره از دادگاه، تشریفات و روند دادرسی نظارت کرده و اگر حکمی بر خلاف قانون صادر شد اعتراض کنیم.
وی تأکید کرد: احکام باید به نحوی مدیریت و اجرا شود که جنبه اصلاحی داشته و رویکرد کنترلی آن فراموش نشود و تخفیفات و تسهیلاتی را که در فرایند اجرا می توان برای متهم قائل شد؛ اعم از مرخصی ، آزادی مشروط و سایر موارد نیز لحاظ شود.
القاصی با اشاره به ضرورت کنترل ورودی و موجودی پروندهها به دادسرا خاطر نشان کرد : باید از قضایی نمودن هر موضوعی جلوگیری به عمل آید و مواردی را که امکان رسیدگی در خارج از سیستم قضائی دارد به نهادهای صلح و سازش و شوراهای حل اختلاف هدایت شود که این مهم کاهش حجم پرونده در دادسرا را در پی خواهد داشت.
دادستان تهران اعتراض کارگران را جزء لاینفک آنان حقوق آنان برشمرد و افزود:کارگری که چند ماه است حقوق نگرفته است حق دارد اعتراض کند و نباید با آن ها برخورد مقابله ای صورت بگیرد هر چند ممکن است شیوه های این اعتراض اشتباه باشد.
وی ادامه داد: هر معترضی، معاند و مخالف نظام نیست و ما با معاندینی که در داخل کشور، بستر این گونه اعتراضات را با اهداف مغرضانه ایجاد می کنند با قاطعیت برخورد میکنیم.
القاصی افزود : ما امروز در جنگ تمام عیار رسانه ای با دشمن هستیم و در تصمیمات قضایی باید فضای عمومی و اجتماعی جامعه را در نظر بگیریم تا بهانه ای به دست دشمن ندهیم و این نیازمند تدبیر و مشورت قضایی است.
وی خاطر نشان کرد: فردی که به خاطر بیحجابی دستگیر می شود دشمن روی آن سرمایه گذاری میکند تا در فضای مجازی، نظام و دستگاه قضایی را تخطئه کند بنابراین ما باید در چنین مواردی هوشیار باشیم و از صدور دستورات قضایی عجولانه و شتاب زده پرهیز کنیم.
دادستان تهران در پایان ضمن تحلیل و بررسی عملکرد شعب دادسرای ناحیه 38 در شش ماهه نخست سال جاری، دستورات لازم را جهت بهبود وضعیت خدمترسانی و همچنین رفع اطاله دادرسی صادر کرد.