به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
به گزارش خبرنگار مهر، یاسر رایگانی در جمع خبرنگاران در رابطه با اقدامات انجام شده از سوی تعزیرات در ۵ماه اخیرگفت: تعداد ۵۰ پرونده ارسال درخواست واخواهی و تجدیدنظر، ۵۳۰ مورد مسدودالحسابی، ۵۳۰ مورد توقیف اموال در گمرکات، ۴۱۰ مورد اعمال توقیف اسناد و املاک و ۴۸۵ مورد تعلیق کارت بازرگانی انجام شده است. همچنین ۲۱ پرونده با عودت کالا و یا ارز به کشور شامل ۲ میلیون و ۵۳۱ هزار یورو، یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون روبل، ۴۳۰ میلیون روپیه، ۱۶۰ هزار فرانک، ۲۵ میلیون کرون و ۵۸ هزار یوان مختومه شده است.
وی به پرونده های تعزیراتی استان ها اشاره و تصریح کرد: در استان سیستان و بلوچستان سربازان گمنام امام زمان (عج) در بازرسی از یک دستگاه خودروی تریلی نفتکش محموله ۱۶ هزار و ۹۸۹ لیتر نفت گاز قاچاق شامل ۷۰ درصد نفتگاز با هیدروکربن مخلوط شده را کشف کردند و شرکت صادر کننده کالا با توجه به مستندات موجود به پرداخت ۶ میلیارد و ۳۳۷ میلیون ریال و ممنوعیت از فعالیت به مدت یکسال و ضبط سوخت مکشوفه محکوم شد. در پرونده دیگری مقدار ۳۲ هزار و ۵۰۰ لیتر نفت سفید از درون مخزن گاز کشف و متهم به پرداخت ۴ میلیارد و ۲۲۸ میلیون ریال و ضبط سوخت مکشوفه محکوم شد و همچنین بدلیل عدم اطلاع صاحب خودرو میزان ۸۰۰ میلیون ریال معادل ارزش ریالی خودرو نیز به جریمه متخلف افزوده شد. همچنین مأمورین گمرک میلک در بازرسی از کامیون های ورودی از کشور افغانستان توانستند تعداد ۴۵۳ هزار نخ سیگار قاچاق را کشف و دو نفر قاچاقچی را دستگیر کنند که پس از رسیدگی و احراز تخلف، شعبه رسیدگی کننده حکم به ضبط سیگار های مکشوفه و جزای نقدی به میزان ۶ میلیارد و ۴۰ میلیون ریال صادر کرد.
وی افزود: در پرونده های استان سمنان، مدیرعامل یک شرکت به دلیل گرانفروشی ۴ دستگاه اتوبوس به پرداخت ۱۹ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال جزای نقدی و ممهور کردن پروانه به مهر تخلف مرتبه اول و جبران خسارت وارده محکوم شد. در آذربایجان غربی، قاچاقچی ۳۰ هزار دلار آمریکا به ضبط ارز و پرداخت ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال جزیمه نقدی محکوم شد. همچنین حکم یک میلیارد ریالی قاچاقچی ۱۰ هزار لیتر نفت کوره نیز توسط اجرای احکام وصول شده است.
رایگانی تصریح کرد: در فارس فردی که اقدام به نگهداری لوازم خارجی قاچاق کرده بود در تعزیرات شیراز به ضبط محموله و پرداخت ۴۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شد. در آذربایجان شرقی، مدیر عامل یک شرکت در خسروشاه مقدار ۳۰ تن برنج سهمیه ای تایلندی از اتحادیه شرکت تعاونی و روستایی مرکز استان جهت توزیع در بین اعضای این شرکت دریافت نموده ولی اقدام به فروش خارج از شبکه کرده است که در بررسی ها مشخص شده که هیچ کدام از اعضای هیات مدیره از تخصیص و دریافت سهمیه برنج مطلع نبوده اند و نهایتا متهم به پرداخت ۶ میلیارد ریال جریمه به عنوان جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.
سخنگوی سازمان تعزیرات اظهارداشت: در استان مازندران، متهمین پرونده قاچاق ۴۰۰ دستگاه ماینر استخراج کننده ارز دیجیتال را به پرداخت ۱۸ میلیارد و ۲۲۳ میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد. در زنجان با کشف ۹۰ دستگاه گوشی تلفن همراه از آبسرد کن اتوبوس و ۳ دستگاه ماینر، پرونده تخلف در تعزیرات مورد رسیدگی قرار گرفت و نهایتا حکم به ضبط کالاهای مکشوفه و پرداخت ۴ میلیارد و ۶۹۰ میلیون ریال جزای نقدی صادر شد. در استان کردستان، فردی که قصد انتقال محموله ۳۲ هزار لیتر نفتگاز با بارنامه صوری و پلمپ دست ساز را داشت، به تعزیرات حکومتی احضار و پس از احراز تخلف به پرداخت ۴ میلیارد و ۳۶۹ میلیون ریال جریمه نقدی و ضبط محموله صادر شد.
رایگانی به پرونده های تعزیراتی استان خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: با شکایت شهروندان در مورد دریافت اضافه وجه، گزارش بررسی و مشخص شد که در مواردی که کنتور خوانی انجام نمی شود؛ مبنای محاسبه متوسط گیری ترکیبی در نظر گرفته می شود که موجب دریافت اضافه وجه شده و نهایتا طبق قانون تعزیرات با توجه به میزان اخذ شده در ۴ دوره قبض مطروحه، شرکت گاز خراسان رضوی به پرداخت جریمه نقدی و استرداد وجوه اضافی محکوم شد و حکم به برکناری مدیرعامل شرکت نیز صادر شد که این حکم در مرحله اجرای احکام است.
وی افزود: در استان اردبیل، متهمین پرونده قاچاق گازوئیل به پرداخت ۲ میلیارد و ۴۱۷ میلیون ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم کرد.در قم، پرونده احتکار ۳۴۰ تن کاغذ به ارزش ۲۰ میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال تشکیل و در حال رسیدگی است.در تهران، جریمه ۲۴ میلیارد ریالی یک شکرت برای گرانفروشی مواد اولیه پوشاک و دستمال کاغذی، جریمه ۱۴ میلیارد ریالی شرکت پگاه به دلیل گرانفروشی لبنیات و حکم ۲ میلیارد ریالی یک شرکت به دلیل گرانفروشی موز واردتی توسط واحد اجرای احکام وصول شد.
به گفته وی در استان خراسان شمالی با شکایت مدیرعامل یکی از بانک ها از یک شرکت وارداتی به دلیل عدم ایفای تعهدات و بررسی پرونده مشخص شد که این شرکت ۸ میلیون و ۳۲۵ هزار لیر ترکیه را برای واردات مواد افزودنی به بتن دریافت کرده اما اقدامی برای واردات نکرده که در همین راستا حکم به اعاده عین ارز و تعلیق کارت بازگانی به مدت شش ماه صادر شد. فردی به دلیل قاچاق ۲۳ هزار و ۵۰۰ لیتر نفت سفید به ضبط محموله و پرداخت ۲ میلیارد و ۲۶۸ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
وی در ادامه افزود: از ابتدای سال جاری تا ۲۵ شهریور سال جاری تعداد ۲۶۵ هزار و ۷۲ پرونده به سازمان وارد شده و ۲۵۶ هزار و ۲۳۴ مورد مختومه شده است. مجموع مانده پرونده های در حال رسیدگی ۵۱ هزار و ۵۵۹ پرونده است و جمعا متخلفان به پرداخت ۲۳ هزار میلیارد و ۹۳۰ میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شده اند. در رابطه با اجرای احکام، تعداد ۱۹۰ هزار و ۱۱ پرونده وارده، تعداد ۱۸۱ هزار و ۷۶۵ پرونده مختومه داشته ایم و متخلفان به پرداخت ۱۴ هزار میلیارد و ۳۴۵ میلیارد ریال در حق صندوق دولت و پرداخت ۴۸۵ میلیارد ریالاعاده حق شاکی محکوم شده اند که جمعا ۳ هزار میلیارد و ۱۳۳ میلیارد ریال وصول شده است.
رایگانی به طرح تعزیراتی بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: تعداد ۹۴۷ اکیپ گشت مشترک تشکیل شده و ۵۴۲۲ بازرسی انجام شده که ۱۹۳۲ واحد دارای تخلف بوده و ۱۸۷۲ واحد بدون تخلف و ۱۶۱۸ تذکر داده شده و ۱۷۵۵ مورد پرونده تشکیل شده و متخلفان جمعا به پرداخت ۲۷ میلیارد ریال محکوم شده اند.
سخنگوی تعزیرات در خصوص پرونده های ارزی گفت: تعداد ۱۲۳۶ پرونده وارده عدم ایفای تعهدات واردکنندگان در قبال ارز و خدمات دولتی در بازه زمانی مذکور داشته ایم که ۱۰۵۰ مورد متخلان به پرداخت ۲ هزار میلیارد ریال محکوم شده اند. همچنین ۱۵۲ پرونده با ارائه مدارک برائت گرفته اند و ۲۸ پرونده به دلیل عدم صلاحیت به مراجع ذی صلاح ارسال شده است.