به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
به گزارش خبرنگار مهر، جواد جاویدنیا معاون فضای مجازی دادستان کل کشور در همایش ملی رسانه و سبک زندگی اسلامی که عصر امروز در محل حوزه هنری برگزار شد، گفت: در حوزه سبک زندگی اقداماتی در فضای مجازی برای سالم سازی انجام میشود اما متاسفانه این اقدامات به میزان کافی تاثیرگذار نیست و به درستی انجام نمی شود.
وی افزود: تاکنون اقدام علمی و پژوهشی لازم در این حوزه انجام نشده و پرونده های موجود در قوه قضائیهنشان دهنده تاثیر فضای مجازی در خانواده و جامعه و افزایش برخی جرایم و آسیب های اجتماعی است.
وی با بیان اینکه از جامعه علمی کشور می خواهیم در این حوزه، پژوهش های دقیقی انجام دهند، اظهار داشت: تاثیری که سبک زندگی و مقابله ما با فضای مجازی داشته در تصمیم گیری های کلان کشور موثر است بطوری که همین عامل موجب میشود تا دستگاههای مربوطه به فکر محدود کردن این فضا بیافتند اما متاسفانه تاثیر منفی فضای مجازی بر خانواده در رسانه ها به قدر کافی نشان داده نمی شود و زمانی که ما صحبت از نظارت و کنترل فضای مجازی می کنیم ما را متهم به محدودسازی می کند.
معاون فضای مجازی دادستان کل کشور تصریح کرد: این در حالی است که در کشورهای غربی محدودیت های بسیاری در حوزه فضای مجازی وجود دارد. متاسفانه سبک زندگی غربی از پائین ترین سنین در کشور ما در حال ترویج است.
موضوع کودکان و اعمال محدودیت ها برای استفاده آنان از فضای مجازی در تمامی دنیا امری عادی است. این در حالی است که در کشور ما این محدودیت ها وجود ندارد و کودکان ما می توانند با اینترنت بدون فیلتر به این فضا دسترسی داشته باشند.
جاویدنیا عنوان کرد: چندی پیش در جلسه ای به همراه مسئولین وزارت ارتباطات موضوعاتی در این خصوص مطرح شد و گفته شد برخی کشورها متناسب با تعریف کودک برای افراد زیر ۱۸ سال امکان دسترسی به اینترنت بدون فیلتر را ایجاد نمی کند و در صورتی که فردی به این فضا آن هم بدون محدودیت دسترسی یابد به دلیل عدم صلاحیت خانواده در تربیت فرزند، خانواده را سلب صلاحیت برای نگهداری از فرزند می کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در اجرای قوانین با مشکل وجود سبک غربی مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: در شرایطی که یک نرم افزار روزانه حجم زیادی محتوا تولید می کند چگونه می توان تمام موارد را بررسی و نظارت کرد. به همین دلیل از حدود ۵ سال پیش موضوع ایجاد نرم افزاری جایگزین را مطرح کردیم که بتوانیم متناسب با فرهنگ و قوانین کشور در محتوای تولیدی آن نظارت کنیم. این در حالی است که دائما قوه قضائیه را متهم به مقابله با تکنولوژی روز می کند.
جاویدنیا خاطرنشان کرد: ما هیچ تعمدی در برخورد با اعمال محدودیت در فضای مجازی به نفع جریانی خاص نداریم و اگر هر تیم پژوهشی یا دانشگاهی طرحی برای مدیریت محتوای فضای مجازی داشته باشد از آن استقبال می کنیم.
معاون فضای مجازی دادستان کل کشور با بیان اینکه امروزه در دادگاهها با مواردی مواجه هستیم که زنگ خطر بسیار جدی محسوب میشود، ادامه داد: متاسفانه تاثیر فضای مجازی در پرونده های موجود در دادگاهها کاملا نمایان است و این موضوع زنگ خطری بسیار جدی برای کشور است.
وی تصریح کرد: موارد عدیده ای به ما گزارش شده که افراد در این فضا گرفتار شده و با تهدید انتشار عکس های شخصی آنها مورد سوءاستفاده برخی افراد قرار گرفته اند.