به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین محسنی اژه ای در مراسم تودیع و معارفه رییس دانشگاه علوم قضایی گفت: بسیاری از مدیران ما در نظام جمهوری اسلامی چه در قوه قضائیه و چه در دستگاه های اجرایی تکلیف مدار هستند و وقتی در سمتی قرار می گیرند تمام تلاش خود را می کنند.
وی افزود: اگر با انگیزه و با جهاد و روحیه انقلابی این مسوولیت ها همراه شود توفیقات بیشتری خواهند داشت.
محسنی اژه ای به تغییرات دانشگاه علوم قضایی اشاره کرد و گفت: شریعت باقری از نسل اول دانشجویان دانشگاه علوم قضایی بودند و در این دانشگاه همه وسع خود را به کار بردند البته لازم است تلاش ویژه ای شود تا این دانشگاه که از امتیازاتی برخودار است به نقطه مطلوبی برسد.
معاون اول قوه قضاییه تصریح کرد:فرید محسنی یک استاد و پژوهشگر و یک مولف دارای روحیه انقلابی است که امروز عهده دار ریاست این دانشگاه شدند و ایشان بیش از بیست سال در کسوت استادی در پژوهشگاه های مختلف همکاری داشتند.
محسنی اژه ای در ادامه به انتصاب جدید در پژوهشگاه قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: این پژوهشگاه در ابتدای کار است و نیاز است پژوهشگاهی در تراز حقوق اسلامی فعالیت کند. امروز فردی از بیت معزز شهدا که سابقه فعالیت در امور مختلف به ویژه پژوهش را دارد در این سمت فعالیت خواهد کرد .
معاون اول قوه قضاییه در ادامه به دو وظیفه مهم قضاییه اشاره کرد و گفت: این قوه که می خواهد تضمین کننده سلامت نظام باشد دو وظیفه مهمی که عهده دار است نظارت بر همه دستگاهها ی اجرایی است تا همه مجریان در راستای این نظام حرکت کنند و خدای نکرده لغزش پیدا نکنند.
نظارت بر همه دستگاه های اجرایی از وظایف مهم قوه قضاییه است.
تحقق عدالت و گسترش عدالت در سطوح مختلف وظیفهی اصلی قوه قضاییه است و اگر بخواهد این دو وظیفه را انجام دهد به برنامه نیاز دارد
وی تصریح کرد: کسی که می تواند نظارت درستی داشته و برنامه بسازد، نیروی انسانی در قوه قضائیه است. کدام نیروی انسانی می تواند هدف جمهوری اسلامی را به سرانجام برسد، نیروی انسانی عالم کارشناس و آینده نگر است. کسی که می خواهد بر همه دستگاه های اجرایی نظارت کند باید یک سر و گردن از دستگاه اجرایی بالاتر باشد
محسنی اژه ای اظهار داشت: کسی که میخواهد حق را از باطل تمییز دهد باید عالم و پرهیزکار باشد و نسبت به احزاب، گروه ها و اطرافیانش که ممکن است او را از مسیرش منحرف کند آگاه باشد .
دو مرکزی که می خواهند چنین انسان های را در قوه قضائیه تربیت کنند همین دانشگاه علوم قضایی و پژوهشگاه قوه قضائیه است.
این دانشگاه باید زمینه ای برای تربیت چنین نیروهایی باشد .
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه در گام دوم انقلاب باید حرکت جهشی داشت گفت: باید یک حرکت انقلابی با اقدام جهش گونه داشته باشیم. به لحاظ علمی در این چند سال اخیر توفیقات خوبی داشتیم اما در برخی مسایل عقب هستیم.
جایی که می توان از جوان با تجربه استفاده کرد باید بهره برد. شاید در زمینه کادرسازی انطور که باید و باشد از لحاظ کلاسیک کم کار کردیم.امروز باید از جوان های مومن و پر انرژی و دارای انگیزه الهی و اسلامی استفاده کنیم و از این مجرا است که کار شتابان می شود.
وی افزود: هر کجا از آموزه های دینی و فقهی استفاده کردیم جلو رفتیم و هر کجا خواستیم از تجربه کردن حرف های دیگران استفاده کنیم. مشکلاتی پیش رویمان قرار گرفت
هم در قوه قضاییه و هم در سایر قوه در طول این چهل سال با ابتنا بر وحی و سنت های الهی قدم برداشتیم جلو افتادیم.