مقابله ماباداعش،طبق منشور ملل متحد بود/اهمیت حقوق بشردر دادگاه ها

به نقل از سایت اخبار  امور قضایی :    
 

دکتر سید مجید تفرشی در گفتگو با خبرنگار مهر، با گرامیداشت ۱۴ مرداد سالروز حقوق بشر اسلامی در خصوص ارتقای جایگاه این مفهوم بنیادین و دستاوردهای مرتبط با حقوق بشر در سالهای اخیر گفت:موضوع حقوق بشر  امروز در دنیای غرب به یک برند و ظرفیت در راستای پیشبرد سیاستها و اهداف حزبی تبدیل شده است، هر کشوری ادعا می کند که حقوق بشر را رعایت می کنیم.

وی با انتقاد از رفتار مدعیان غربی حقوق‌بشر گفت: مدعیان حقوق بشر در دنیای غرب که به بلندگوهایی قوی تر  و به شبکه های مجازی تبلیغاتی‌ و رسانه ای  بیشتر مجهزتری دسترسی دارند سعی می کنند، خود را مدعی واقعی حقوق بشر نشان دهند.

وی افزود: اما در عمل و در دنیای امروز،  دسترسی ملتها و سازمان های مردم نهاد به اطلاعات را نمی توان کتمان کرد.

معاون امور بین الملل ستاد حقوق بشر با بیان اینکه حقوق بشر تابع ملیت و زبان و مذهب نیست، گفت:  بشر به ما هو بشر طبق قرآن کریم باید مورد توجه قرار گرفته و کرامتش حفظ شود.

متاسفانه جامعه جهانی نظاره گر تخریب کامل کلیه موازین و تعهدات حقوق بشری علیه ملتهای یمن، بحرین، عراق، سوریه و بسیاری دیگر از کشورهای اسلامی بیشتر در سالهای اخیر می باشد. امروز شاهد نقض شدید حقوق ملتها از سوی مدعیان حقوق بشر از یک سو و سکوت مجامع بین المللی مسئول به دلیل مشکلات عدیده مالی، از سوی دیگر می باشیم.

باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که امروز منافع ناشی از فروش جنگ افزارهای نظامی یکی از سودآورترین صنایع جهان بوده و به نوبه خود بر پیچیدگی کار در حوزه صیانت ار حقوق بشر افزوده است.

تفرشی افزود: در ماه های اخیر اعتراضاتی را در آلمان فرانسه و بسیاری از کشورهای دیگر داشتیم حتی در فرانسه عده ای به خاطر افشای فروش اسلحه از سوی دولت فرانسه به عربستان توسط دادگاه بدوی فرانسه محکوم به جریمه های مالی سنگین ۷۰ هزار یورویی و تحمل پنج سال حبس شدند. اینها بیانگر این است که حقوق بشری در دنیای غرب وجود ندارد.

وی اظهار داشت: وقتی دبیر کل قبلی سازمان ملل متحد صراحتا نقش عربستان در کشتار غیرنظامیان خصوصا کودکان را مورد شناسایی قرار داده و در فاصله کمی این واقعیت که خود نتیجه هزاران ساعت تحقیق اعضای دبیرخانه است را پس می گیرد، شما نمی توانید حس خوبی نسبت به رعایت کرامت انسان در جهان داشته باشید. ارتکاب جنایت جنگی در یمن و عملیات تروریستی در نقاط مختلف جهان منجمله ایران از یک سو و همزمان برگزیده شدن عربستان بعنوان یکی از اعضای شورای حکام در کمیسیون حقوق بشر در سوئیس ترجمان سونامی ذبح حقوق بشر در جهان است.

تفرشی با تاکید بر اهمیت و ضرورت همگرایی کشورهای اسلامی در بحث دفاع و ترویج حقوق بشر اسلامی گفت: اینجاست که جوامع اسلامی باید به داد خود برسند و خود را باور کنند.

وعده خداوند متعال ذیل آیه شریفه " واعتصموا بحبل الله جمیعا و لا تفرقو"  اینجا مصداق دارد.

کشورهای مسلمان  باید بدانند ذیل حقوق بشر اسلامی کرامت بشر در منتها درجه آن تضمین شده است و ایراد در اجرا و تفاسیر افراطی عمدتا از سوی برخی دول غیر مردم سالار است.

وی یادآور شد: در دنیا غرب و ذیل سازوکار سکولار مفهوم حقوق بشر عمدتا ابزاری و در فرمت ماکیاولیستی مهندسی  می شود. در حالی که این اسلام است که مفهوم حقوق بشر را در چارچوبی ژرف و نهادینه شده  مورد توجه قرار داده است.

وی با اشاره به توجه سیستم قضایی کشورمان به مفهوم حقوق بشر گفت: درهای دادگاه های ما برای پذیرش و رسیدگی به شکایت ولو از افراد حقیقی و حقوقی غیر ایرانی باز است به طوری که اخیرا خانومی شکایتی را علیه دولت عراق در رابطه با بکارگیری سلاح های شیمیایی در ایران مطرح کرده بود.
دادگاه های ما به این مسایل ورود کرده و رسیدگی  می کنند.

در رابطه با مطالبات رهبری در راستای تکریم و ارج نهادن و پیشتاز بودن در راستای حقوق بشر اسلامی وی لازمه موفقیت در این موضوع را  کاهش حداکثری فساد در داخل کشور ذیل همگرایی حداکثری تمام ارکان مرتبط، وزارتخانه های مربوطه و زیر مجموعه های هر سه قوه دانست.

این مقام مسول در ستاد حقوق بشر قوه قضائیه از برگزاری پنجمین دوره مراسم اعطای جایزه حقوق بشر اسلامی در  چهارشنبه هفته جاری خبر داد و گفت: این جایزه به فعالان و حامیان مظلومین در جهان ، افرادی که به شکل نظری در این حوزه کار کرده اند و همچنین افرادی موضوع تجاوز به حقوق مسلمانان در کشورهای غربی را مورد توجه قرار داده و کلا در دفاع از حقوق بشر و نضج صلح تلاش داشته اند، تقدیم می شود.

دکتر تفرشی تصریح کرد ا:ترین ظرفیت برای رعایت حقوق بشر طبیعتا شکل گیری حکومتهای مبتنی بر رای مردم است که متاسفانه در برخی از کشورهای پیرامونی این حقوق در حد اعلا و قرون وسطایی نقض می شود. ما هنوز شاهد گردن زدن نوجوانان زیر ۱۸ سال هستیم . در عربستان برخی محکومین به هنگام ارتکاب جرم (به زعم  آل سعود ) ۱۲ یا ۱۳ ساله بوده اند. این درحالی است

که طبق قانون نمی توان  مسئولیت کیفری را بر آنها  اعمال کرد.
وی ضمن اشاره به اعدام دو جوان بحرینی در هفته گذشته آن هم بعد از اعمال انواع شکنجه و حتی تجاوز (بر اساس گزارش سازمانهای بین المللی ) 
افزود : در جمهوری اسلامی برای افراد زیر ۱۵ سال هیچ مسئولیت کیفری دیده نشده ضمن آنکه برای مرتکبین رده سنی ۱۵ تا ۱۸ سال هم اعمال مسئولیت کیفری منوط به شناسایی رشد عقلی توسط دادگاه و تیم پزشکی است.

تفرشی در پایان افزود: جمهوری اسلامی ایران در صیانت از حقوق بشر و کاهش آتش جنگ و مبارزه با تروریسم و حتی مواد مخدر کارنامه پرباری دارد.  فراموش نکنیم هرجا ورود کرده ایم از جمله علیه داعش در  عراق یا سوریه به درخواست دولتها و بر اساس نص صریح منشور ملل متحد بوده است‌. شایان ذکر است منشور ملل متحد اولویت حل و فصل اختلاف در مناطق را به ترتیبات منطقه ای و کشورهای همسایه واگذار کرده است نه دولی که دهها هزار کیلومتر فاصله جغرافیای دارند.

شما ببینید هرگز کشورهای غربی از برگزاری انتخابات آزاد زیر نظر سازمان ملل متحد در سوریه ولو در اوج حضور داعش حمایت نکرده اند که خود ترجمان یقین ایشان به رای آوردن مجدد  بشار اسد می باشد. 
دول غربی و برخی از دول عربی به حد کافی هوشیار بودند چرا که خروجی قطعی انتخابات فوق متجاوز و جنایت کار جنگی معرفی شدن دول ضد حاکمیت دولت اسد و بالطبع کشیده شدن موضوع جنایات آنها به دیوان کیفری بین المللی و شورای امنیت، می بود. واقعیتی که تاریخ و ملت سوریه در مورد آن قضاوت خواهند کرد.

برچسب ها:

امور قضایی

111
0 0