کاهش ورودی پرونده های مطالبه مهریه در ۹ ماهه اول سال ۹۷

به نقل از سایت اخبار  امور قضایی :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واحد اطلاع رسانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، علی محمد زنگانه، افزود: بیش از سه سال است که مقام معظم رهبری تاکید فراوانی به مسئولین ارشد نظام و قوای سه گانه برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی دارند.

وی ادامه داد: تا امروز جلسات منظمی نیز در این خصوص برگزار شده و همه مسئولان گزارش کار خود را ارائه می‌کنند.

زنگانه افزود: در شورای اجتماعی کشور با ۲۳ محور، تقسیم کار ملی صورت گرفته تا هر محور توسط یکی از سازمان‌ها به صورت مستقیم و بقیه سازمان‌ها به عنوان معین پیگیری شود و دستگاه قضائی هم متولی دو محور از محورهای ۲۳ گانه است.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نخستین محور را کاهش پرونده‌های قضائی عنوان و تصریح کرد: در معاونت اجتماعی به برنامه‌های ملی برای کنترل و کاهش پرونده‌های قضائی، عناوین اتهامی، کاهش عناوین خواسته و پرونده‌های حقوقی پرداخته می‌شود.

وی ادامه داد: محور دوم، محور امنیت عمومی و اجتماعی است که بیشتر تاکید بر کاهش و کنترل خشونت، ضرب و جرح و قتل دارد و قوه قضائیه از این دو منظر برای تحقق دستورات رهبری ورود می‌کند.

زنگانه، کاهش و کنترل طلاق را از دیگر برنامه‌های این معاونت برشمرد و گفت: پرونده‌های دعاوی خانواده در مراجع قضائی پیگیری می‌شود. لذا در حوزه کاهش طلاق هم بر اساس تقسیم کار در کارگروه ملی، هفت وظیفه داریم.

این مقام قضائی افزود: کنترل و کاهش اعتیاد هم برنامه دیگری است که در دستگاه قضائی پیگیری می‌شود.

راه اندازی ۱۳۲ مرکز ملاقات فرزندان طلاق

دبیر کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی با بیان تلاش دستگاه قضائی برای کاهش طلاق گفت: ملاقات فرزندان طلاق تا چند سال پیش در کلانتری‌ها انجام می‌شد که فضای نامناسبی است و بعد از سال ۹۵ تا امروز ۱۳۲ مرکز ملاقات فرزندان طلاق راه اندازی شده است در فضای مناسب فرهنگی، مثل فرهنگسراها و یا خانه‌های اسباب بازی انجام می‌شود.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه افزود: تا پایان امسال ۱۶۰ مرکز ملاقات فرزندان طلاق، راه اندازی می‌شود و تاکنون حدود ۷۰ هزار ملاقات انجام شده و شاهد ۶ و نیم درصد صلح و سازش میان زوجین در این مراکز هستیم.

زنگانه گفت: بر اساس ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده موظف بودیم در کنار دادگاه‌های خانواده مراکز مشاوره را دایر کنیم که در حال حاضر آئین نامه قانون تدوین و ابلاغ شده، دستورالعمل اجرای قانون هم ابلاغ شده است.

وی افزود: در برنامه ریزی‌ها پیش بینی کردیم که ۱۰۸۰ مرکز مشاوره باید ایجاد شود و ۵ هزار و ۴۰۰ مشاور روانشناختی، مددکار و حقوقی و مذهبی باید در این مراکز مستقر شوند.

این مقام قضائی گفت: تا این لحظه بیش از ۶۰۲ مرکز مشاوره راه اندازی شده بیش از ۹۰۰ مشاور مشغول کار هستند.

زنگانه افزود: در حال حاضر ۳۲۲ قاضی و ۱۳۶ قاضی مشاور زن در این مراکز خدمت می‌کنند. پیگیری مطالبه مهریه، تمکین و نفقه زیر ۲۰ میلیون تومان در صلاحیت شعب تخصصی شورای حل اختلاف است. کد ویدئو

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اظهارکرد: در حال حاضر ۹۴ دفتر حمایت از زنان و کودکان در کشور فعال است، در ۱۸ استان کشور فرایند ارجاع زوجین متقاضی طلاق (توافقی، مرتبط با دریافت مهریه) از طریق سامانه تصمیم انجام می‌شود و برنامه این است که فرایند اخذ پرونده‌ها، گردش کار، غربالگری و ارجاع زوجین به مراکز مشاوره از طریق این سامانه انجام شود.

وی افزود: زوجین در آستانه طلاق می‌توانند بدون مراجعه و به مراکز خدمات الکترونیک و مراجعه حضوری ازطریق این سامانه پرونده خود را پیگیری کنند و این سامانه در تهران هم فعال است و ما در کشور شاهد کنترل طلاق هستیم.

زنگانه تاکید کرد: بر اساس آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور، در سال ۹۷ روند طلاق کاهشی بوده و ما در مقاطع سال ۹۸ هم آمارها را رصد می‌کنیم، ضمن اینکه ملاک ما آمار سازمان ثبت احوال خواهد بود و سایر دستگاه‌ها باید از اعلام آمار خودداری کنند.

دبیر شورای اجتماعی کشور ضعف مهارت‌های ارتباطی زوجین، خشونت خانگی، اختلالات روانی، اعتیاد، اختلالات جنسی و روابط نامشروع را از مهمترین دلایل طلاق در کشور برشمرد.

وی افزود: این آئین نامه با مشارکت سایر دستگاه‌ها عملیاتی می‌شود تا شاهد کاهش اعتیاد باشیم.

زنگانه گفت: محور بعدی که دستگاه قضائی پیگیری می‌کند کنترل و کاهش مفاسد اخلاقی و اجتماعی است و در نهایت محور بعدی کاهش حاشیه نشینی و موارد مرتبط با مدیریت حاشیه نشینی است که دستگاه قضا در ستاد بازآفرینی بافت‌های فرسوده برنامه‌های خوبی را دنبال می‌کند.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی اظهارکرد: در ارزیابی‌هایی که توسط استانداری‌ها و شورای اجتماعی کشور انجام شده در اولین سال اجرای این برنامه‌ها در سال‌های ۹۵_۹۶ ارزیابی ملی انجام شد و در همه محورها قوه قضائیه بیش از ۹۸ درصد عملکرد خوبی داشته و در سایر محورها ۱۰۰ درصد ارزیابی خوبی داشته است.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از کاهش ورودی پرونده مطالبه مهریه در ۹ ماهه اول سال ۹۷ خبر داد.

محمد زنگانه افزود: ۱۰ عنوان خواسته حقوقی در کشور، در سال ۹۵ و قبل از آن، ۵ مورد مربوط به دعاوی حوزه خانواده بوده است.

مدیرکل پیشگیری‌های فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه گفت: در ۹ ماهه نخست سال ۹۷ و آمار ورودی پرونده‌ها، از ۱۰ دعوای اول فقط دو مورد عناوین هشتم و نهم مربوط به دعاوی خانواده بوده، یعنی مداخلات کاهش طلاق تأثیر خوبی در کاهش عناوین خواسته‌های دعاوی خانواده داشته است.

زنگانه افزود: مطالبه مهریه ورودی پرونده‌ها در همین مدت ۲ دهم درصد کاهش داشته یعنی روند مطالبه مهریه افزایشی نبوده است.

این مقام مقام قضائی گفت: مطالبه مهریه از ۱۰۰ هزار و ۶۷۹ پرونده در ۹ ماهه اول سال ۹۶، به ۱۰۰ هزار و ۵۱۴ مورد در ۹ ماهه اول سال ۹۷ کاهش داشته است.

برچسب ها:

امور قضایی

132
0 0