به نقل از سایت اخبار امور قضایی :
خبرگزاری مهر، گروه جامعه- مهدیه محمدی: «قاضی پرونده های مهم قضایی در دهه ۷۰، دادستان دادگاه ویژه روحانیت، وزیر اطلاعات در دولت نهم و دادستان کل کشور، سخنگو و معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام» تنها بخشی از عناوین حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای است. یکی از چهره های شاخص و انقلابی است که در مناصب مختلفی حضور داشته و فعالیت کرد.
وی در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب با حضور در خبرگزاری مهر با مدیرعامل و اعضای تحریریه این خبرگزاری دیدار و گفتگو کرد.
محسنی اژه ای در ابتدای این دیدار با اشاره به رسالت رسانه ها با توجه به شرایط کشور گفت: رسانهها می توانند برخی کجیها را دنبال و آنها را اصلاح کنند. از خداوند توفیق خدمت در راه اسلام و مردم را خواستارم.
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی بر پایه اهداف مقدسی بنا شده است، اظهار داشت: هدف مقدسی که نظام بر پایه آن بنا شده، دفاع از حق، ارزش ها و اسلام ناب است و نباید از این دفاع کوتاه آمده و یا خسته شویم. افرادی در طول این چهل سال از قطار انقلاب پیاده شدند و در مقابل نظام ایستادند و از هدف دور شدند. از خداوند امداد می طلبیم تا آخر در مسیر حق و دفاع از اسلام و مردم کشور پایبند باشیم.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به سابقه خبرگزاری مهر و رسالت این خبرگزاری گفت: خبرگزاری مهر سابقه ای همزاد با انقلاب دارد، اما تشکیل این خبرگزاری در آغاز دهه سوم انقلاب بوده است. باید دید در سال ۸۲ که این خبرگزاری آغاز به کار کرد در چه شرایطی احساس شد نیاز به تشکیل چنین خبرگزاری وجود دارد. نیازها گاهی ما را به دنبال اجرای یک اقدام سوق می دهد. در آن زمان باید دید چه شرایطی و چه نیازی کشور و انقلاب داشت تا چنین خبرگزاری ای تأسیس شود. قطعاً هدف از تأسیس مقدس بوده است. قطعا احساس می شد ما به یک خبرگزاری دور اندیش وفراگیر با صدای بلند در داخل و خارج از کشور نیاز داشتیم.
محسنی اژه ای ادامه داد: نیاز به خبرگزاری در این سطح در داخل و خارج از کشور در راستای اهداف انقلاب وجود داشت تا علاوه بر ارائه خبر، تحلیل هم داشته باشیم. انگیزه مقدس و هدف هم مقدس بود. افرادی هم در این زمینه قدم برداشته اند و با این انگیزه ها آغاز به کار کرده اند و تا به امروز هم که اواخر سال ۹۷ هستیم این خبرگزاری از هدف و انگیزه اصلی خود نه تنها انحراف پیدا نکرده بلکه رشد و ارتقاء هم از لحاظ کمی و هم کیفی داشته است و این برای دست اندرکاران خبرگزاری مهر موجب خرسندی است و به سهم خود از آنها تشکر می کنم.
وی با تأکید بر اینکه در دفاع از ارزش ها، تحت جو سازی ها و اقتضائات زمانی نباید مغموم شویم، گفت: نباید با توجه به این عوامل تحت تاثیر قرارگرفت و از خبرگزاری مهر هم چنین توقع و انتظاری می رود. البته از هر دستگاه ارزشی، چنین توقعی وارد است. دیده ایم که در مقاطعی، شرایطی پیش می آید و برخی رسانه ها و دستگاه ها تحت تأثیر قرار می گیرند و در دفاع تمام قد از ارزش های اسلام ناب رودربایستی می کنند اما باید برای دفاع از حق و ارزش های ناب اسلام دفاع تمام قد از سوی رسانه ها انجام شود.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به تابلوی ورودی خبرگزاری مهر، یادآور شد: تابلویی که از لبخند و خنده های اقشار مختلف و اقوام مختلف و همچنین از زن و مرد در ابتدای ورودی خبرگزاری نصب شده بود، تجسمی از مهر بود و آن احساس مهر ورزی که لازم است توسعه پیدا کند. البته ما به این ظاهر اکتفا نمی کنیم. مهر فقط تجسم آن در لبخند نیست بلکه باید در ابعاد دیگر هم موضوع مهر و مهرورزی دیده شود. البته نباید یک جانبه گری انجام شود. اسلام هم همینطور است. هم مهربانی دارد و در جای خودش هم شمشیر می کشد.
محسنی اژه ای در ادامه و با اشاره به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: اتفاق بسیار بزرگی در این قرن رخ داد و گاهی انسان محاسبه می کند و می بیند امام خمینی به عنوان یک رهبر عالم چه کار بزرگی در دنیا انجام داده اند و چه معاملاتی را ایشان بر هم زده اند. امام (ره) بسیاری از معاملات جهان را بر هم زده و تغییرات گسترده ای را در کل دنیا سبب شده اند. کمتر توانسته ایم این بعد قضیه را به جهان و نسل سوم ابلاغ کنیم.
وی افزود: جمع بندی ای که برای نسل فعلی و آینده می توانیم انجام دهیم این است که به معنای واقعی کلمه «انقلاب رخ داد» و می توانیم در آستانه چهلمین سال از انقلاب اسلامی، ترسیم فضای قبل و بعد از انقلاب را برای نسل جوان بازگو کنیم.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به فشارها و هجمه هایی که از ابتدای انقلاب به نظام وارد شد، گفت: فشارهای زیادی بر این انقلاب وارد شد و این فشارها تنها محدود به تحریم های چند سال اخیر نیست بلکه از همان اول انقلاب هم فشارها و هجمه ها آغاز شد اما چه آن روز که پرچم این انقلاب دست امام خمینی (ره) بود و چه امروز که دست مقام معظم رهبری است، یک لحظه هم از اهداف و آرمان های امام عقب نشینی نشده است. البته بمباران ها و فشارهای دشمن همچنان ادامه دارد.
محسنی اژه ای با بیان اینکه قوه قضائیه با نقطه مطلوب خود فاصله دارد، اظهار داشت: اذعان داریم کارهای خوبی انجام شده است. موارد زیادی در قوه قضائیه برای عرضه داریم ولی توان آن را نداشته و نداریم. علیرغم رشد بیشتر و پیشرفت های خوب در این سالها هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.
وی در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در سالهای اخیر خروجی دادگاه ها و رسیدگی به پرونده های مفاسد اقتصادی بیشتر شده است. آیا این به معنای افزایش فساد است و یا برخوردهای قوه قضائیه بیشتر شده است؟ گفت: در رابطه با اینکه فساد بیشتر شده است یا ما فعال تر شده ایم باید بازه های زمانی و مقاطع مقایسه مطرح شود و علاوه بر این معیار سنجش افزایش فساد هم باید مشخص شود. افزایش جمعیت و اینکه چه چیزی فساد است یا نیست را باید در نظر بگیریم. به عنوان مثال یک موضوعی در یک مقطعی فساد تلقی می شده است و در مقطعی دیگر مصداق فساد نبوده است. البته بسترهایی که پیش آمده هم می تواند فساد را تشدید کند و هم می تواند اصلاح را انجام دهد. از این وسایل اگر خوب استفاده شود می تواند در کنترل فساد نقش داشته باشد. به عنوان مثال همین فضای مجازی هم می تواند در جهت اصلاح امور باشد و هم می تواند به عنوان پیشگیری مطرح شود. ما یک زمانی شاید این شرایط را نداشتیم، این شرایط اگر درست باشد می تواند در جهت ارتقای اگاهی و اصلاح امور و فساد باشد واگر درست هم استفاده نشود که در بخشهایی از آن درست استفاده نمی شود، می تواند فساد ایجاد کند.
معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: در رابطه با برخورد قوه قضائیه با مفاسد گفت: بررسی ها در این سالها بیشتر شده و قوه قضائیه هم با توجه به مجموع توقعاتی که قانون از آن دارد در رابطه با برخورد مفاسد فعال تر شده است و برخوردها بیشتر از گذشته به سمع مردم می رسد. در دهه اول انقلاب تعداد محدودی رسانه داشتیم، البته در برخی موارد ممکن است فساد بیشتر نشده باشد اما بازگوکردن برخوردها بیشتر و علنی تر شده باشد. بستگی به این دارد که میزان سنحش ما برای فساد چیست؟ البته به طور کلی هم برخوردها و هم انعکاس ها بیشتر شده است.
وی با طرح این سوال که آیا این برخورد قوه قضائیه توانسته فساد را به حداقل برساند؟ ادامه داد: پاسخ منفی است؛ متاسفانه اینطور نیست و با همه برخوردهای قضایی هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است. علت هم این است که صرفاً با برخورد قضایی و انتظامی نمی توان جلوی فساد را گرفت. برخورد یک راه است. سایر اقدامات و اصلاح ساختارها و امور اجرایی و اداری هم از سایر مسیر ها محسوب می شود.
مشروح گفتگوی معاون اول قوه قضائیه با خبرگزاری مهر به زودی منتشر می شود.