تشکیل دفاتر حمایت از کودکان و نوجوانان در پلیس و قوه قضائیه

به نقل از سایت اخبار  امور قضایی :    
 

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت حقوقی قوه قضاییه ذبیح الله خدائیان  گفت: تدوین لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در آستانه تصویب نهایی و تبدیل به قانون است یکی از اقدامات تقنینی دستگاه قضایی است و این لایحه دستگاه ها و وزارتخانه ­های متعدد را مسئول حمایت از کودکان و نوجوانان می­کند و بر اساس آن دفاتر حمایت از کودکان و نوجوانان در قوه قضاییه، پلیس و وزارتخانه­ های متعدد تشکیل می­شود.

وی که در دیدار با خانم ایزابلا کاسترو جیووانی، مشاور منطقه­ای و رئیس بخش حمایت از کودک دفتر منطقه­ای خاورمیانه و شمال آفریقای یونیسف سخن می گفت، افزود: در این لایحه تکالیفی برای وزارتخانه­هایی مانند آموزش و پرورش در جهت فراهم کردن امکان تحصیل رایگان این طیف پیش­بینی شده و همچنین این نهادها مکلف شده­اند که برای پیشگیری از بروز رفتارهای مخاطره­آمیز و تهدید کننده سلامت روحی و روانی کودکان و نوجوانان تلاش کنند.

خداییان اضافه کرد: در قوانین و مقررات ما قاضی ویژه رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان، مددکاران اجتماعی و همچنین پلیس ویژه کودکان و نوجوانان که متفاوت از پلیس بزرگسالان خواهد بود، پیش­ بینی شده است.

وی افزود: اقدامات جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف و با محوریت حمایت از کودکان، چشمگیر است و آنچه که در این نشست به عنوان اقدامات کشور مطرح شده، فقط دربردارنده عملکردی است که توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران و با همکاری یونیسف انجام شده است.

معاون دستگاه قضا با اشاره به تصویب قانون آیین دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان گفت: بر اساس این قانون کودکان و نوجوانان، مشمول مجازات پیش­بینی شده برای بزرگسالان نمی­شوند بلکه مشمول اقدامات تامینی و تربیتی خواهند شد.

وی افزود: ترجمه قوانین و لوایح موجود علاوه بر اینکه منجر به معرفی دستاوردهای جمهوری اسلامی می­شود، گام مثبتی در جهت راهنمایی سایر کشورها در حوزه حقوق کودکان و نوجوانان به شمار می­رود.

خدائیان با ارائه گزارشی از عملکرد معاونت حقوقی قوه قضاییه در زمینه فرهنگ سازی و آموزش متولیان و دست اندرکاران حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان گفت: طی سال های 1384 تا 1397 بیش از 30 کارگاه در استان­های مختلف با حضور قضات، پلیس، مسئولان کانون های اصلاح و تربیت و مددکاران اجتماعی برگزار شده است.

وی افزود: چهار همایش بزرگ با عناوین محیط حامی کودک، بررسی ابعاد کودکان بی سرپرست، نوآوری­های قوانین در زمینه اطفال و نوجوانان و چشم انداز حقوق کودک طی سال­های اخیر برگزار شده که بیش از هزار اندیشمند و حقوقدان در این همایش­ها حضور داشته­اند.

معاون قوه قضاییه گفت: کتاب­های منتشر شده توسط معاونت حقوقی در این حوزه شامل «مجموعه تنقیح شده قوانین ومقررات مربوط به اطفال و نوجوانان»، «مجموعه تنقیح شده اسناد بین المللی مربوط به اطفال و نوجوانان»، «مطالعات تطبیقی به منظور شناخت قوانین و مقررات کشورهای دیگر و استفاده از تجارب آلمان، مالزی، ترکیه، آفریقای جنوبی و نیوزیلند» و «حقوق کودک، مطالعه تطبیقی در اسلام و اسناد بین المللی» است.

به گفته خدائیان «گزیده اسناد بین المللی حقوق کودک»، ترجمه «راهنمای دست اندرکاران و سیاست گذاران پیرامون عدالت در موضوعات کودکان قربانی و شاهد جرم»، «راهنمای آموزشی دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان به قضات» و «راهنمای آموزش حقوق کودک به مشاوران و مددکاران اجتماعی نظام عدالت ویژه اطفال ونوجوانان» از دیگر کتاب هایی است که در این معاونت منتشر شده است.

وی افزود: تهیه چندین پویا­نمایی (انیمیشن) با موضوعات مختلف، موشن گرافی­های متعدد، تولید مستند «10 گام» با موضوع دستاوردهای قوه قضاییه در حوزه حقوق اطفال و نوجوانان و کتاب حقوق کودکان به زبان ساده از جمله اقدامات معاونت حقوقی قوه قضاییه با هدف آموزش­های عمومی در این حیطه بوده است.

معاون قوه قضاییه با بیان اینکه حقوق بشر نباید دستاویزی برای اهداف سیاسی باشد، افزود: این امر که از سوی برخی مجامع بین المللی با ناقضان حقوق کودکان و نوجوانان در برخی کشورها برخورد عادلانه­ای نمی­شود، مایه تأسف شدید است که نمونه بارز آن ظلمی است که در حق کودکان مظلوم یمن توسط آل سعود یا علیه مردم مظلوم فلسطین به خصوص کودکان توسط کشور اشغالگر اسرائیل انجام می­شود و البته ما در این خصوص اقدام شایسته­ و بازدارنده­ای از سوی مجامع بین­المللی با موارد یادشده مشاهده نکرده ایم.

وی افزود: از سازمان­های بین المللی به خصوص سازمان یونیسف انتظار می­رود اقدامات کشور ایران را در زمینه ارتقای حقوق کودکان و نوجوانان به مجامع و مراجع بین المللی و سایر کشورها به خوبی منعکس کند.

برچسب ها:

امور قضایی

111
0 0